slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók: 

3/4 kg savanyú káposzta
40 dkg darált sertéshús
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg rizs
2 dl tejföl
olaj
pirospaprika

bors

Elkészítés:

A savanyú káposztát kevés olajon megpároljuk. A darált húst is megpároljuk, majd hozzákeverjük a párolt rízst. Pirospaprikával bőven megszórjuk, sózzuk, borsozzuk.

Tűzálló tálba a káposztát rétegezve, a hústöltelékkel három, négy sorban összerakjuk, közben a tejföllel locsoljuk. A rétegek közé rakjuk a karikára vágott, párolt füstölt kolbászt. A tetejét káposztával fedjük le, kolbászkarikákat teszünk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével higítva, ráöntjük. Forró sütőben 25 percig sűtjük.