slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Madártej

Hozzávalók: 

1 l tej
3 tojás
15 dkg cukor
1 rúd vanilia vagy 1 csomag vaniliás cukor
½ kávéskanál cukor
1 teáskanál liszt

Elkészítés:

A tojások fehérjét 3 kanál cukorral jó kemény habbá verjük. Egy 3 literes lábasban vizet forralunk és csendesen fővő vízben vizes kanállal a felvert habból tojásnyi galuskákat főzünk. Egyszerre csak keveset, hogy hely legyen a növekedésre. Ha jól felemelkedett a hab, megfordítjuk és a másik felét is 1-2 percig főzzük. Szűrőlapáttal szitára szedjük, hogy a víz lecsorogjon. Most elkészítjük a vanilia mártást, a tej a tojás sárgája, megmaradt cukor, vanília és liszt hozzáadásával.

A habgaluskákat üvegtálba tesszük és a meleg mártást ráöntjük. Kihűtve tálaljuk. Díszíthetjük a habot 2 dkg vékonyra vágott mandulával, apróra vágott befőtt gyümölccsel, vagy 5 dkg cukorból főzött karamellel a habok tetejét megcsurgatjuk.