slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Darázsfészek

Hozzávalók: 

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
2 tojássárgája
2 dkg élesztő
4 dkg zsír
4 dkg cukor
2,5 dl langyos tej

Töltelék:
14 dkg cukor
10 dkg vaj

Elkészítés:

Az élesztőt a ½ dl langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához való anyagból puha rétestésztát gyúrunk, amit jól kidolgozunk, ¾ óráig langyos helyen pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk, hogy négyzet alakú legyen és megkenjük a vajjal, amit előbb vaníliáscukorral jól eldörzsöltünk. A tésztát henger alakúra felcsavarjuk és 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy tepsit vagy lábast fagyos zsírral bekenjük és a tésztákat 2 cm távolságra helyezzük el egymástól. Tetejét tojással megkenjük, cukorral meghintjük és ½ óráig kelesztjük. Utána lassú tűznél sütjük. Amikor a teteje pirosra sült 5 dkg cukorral édesített, 2 dl tejszínnel meglocsoljuk. Utána még 10 percig sütőben sütjük. Kiborítjuk, tálalásig letakarjuk, és akkor szedjük szét. Vaníliamártást adunk hozzá.