slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Marhapörkölt

Hozzávalók: 

80 dkg marhahús (lapocka vagy lábszár)
5 dkg zsír
1 fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
pirospaprika

Elkészítés:

A húst hártyáitól jól megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk. A hagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. A lábast a tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával és a húst hozzáadva pár percig sütjük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd fedő alatt csendesen, pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult megsózzuk és tovább pároljuk, amig a hús teljesen megpuhul, kb. 2 óra. Közben hozzáadjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Végül zsírjára sütjük és szükséges mennyiségű vizzel felöntve, pár percig forraljuk.