slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Bográcsos birka

Hozzávalók: 

2 kg tisztított birkahús
30 dkg vöröshagyma
2 dkg só
5 dkg őrölt pirospaprika (csemege)
kevés erős őrölt pirospaprika
1 nagyobb paradicsom
1 fehérpaprika

Elkészítés:

A húst, ha lehet, csontosan vegyük, a színhúst 2x2 cm-es kockákra aprítsuk. A bográcsot kikenjük zsírral. Alulra kerül a csöves csont (comb, lábszár), majd következik az oldalas és a hátgerinc, rá a vöröshagyma. Erre kerül a pirospaprika, az édes, az erős paprika, a só, és legvégül a színhús. Vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Amikor félig már megfőtt, gazdagíthatjuk paradicsommal, paprikával. Legvégül pikánssá tehetjük 1-2 dl vörösborral. Főtt burgonyával kiváló.