slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Bográcsgulyás

Hozzávalók: 

60 dkg marhalábszár
40 dkg burgonya
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 paradicsom
1 zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 mokkáskanál köménymag
8 szem bors
1 tojás
10 dkg liszt

Elkészítés:

A húst folyó víz alatt jól megmossuk, és közepes nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk. A bográcsban felhevítjük az olajat, beletesszük a köményt, borsot és megpirítjuk, majd beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, és állandó kevergetés mellett addig pirítjuk benne, amíg ki nem fehéredik. Felöntjük kevés vizzel, csendesen főzzük, amikor a hús majdnem puha, megsózzuk, bőven felengedjük vizzel és beletesszük a megtisztított, hosszában felvágott zöldségeket, zöldpaprikát, paradicsomot, majd 15 percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ha szükséges a vizet pótoljuk, lassú tűzön tovább főzzük. Befejezés előtt néhány perccel a tojásból, lisztből, sóból tésztát gyúrunk, és a csipetkét beleszaggatjuk a levesbe. Addig forraljuk, amíg a csipetke megfő, és frissen tálaljuk.