slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Birkacomb párolva

Hozzávalók: 

1 kg birkacomb
1,5 dkg só
1/2 teáskanál törött majoránna
1 evőkanál mustár
10 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A birkacombot előző este bedörzsöljük zúzott fokhagymával, törött borssal, majaránnával, mustárral és a reszelt vöröshagymával. Megolajozzuk, alufóliába csavarjuk, hideg helyre tesszük. Párolás előtt a húst tiszta papírtörlővel letöröljük, megsózzuk. A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, felével letakarjuk a lábas alját, rátesszük a húst, mellétesszük a fokhagymát, és a maradék szalonnával letakarjuk, rátűzzük fogvájóval a húsra, és egy-egy kis forró víz aláöntésével, lefedve, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.